Yurtdışı Parsiyel Eşya Taşıma

Yurtdışı parsiyel eşya taşıma konusunda hizmet veren firmalar, kişilerin veya firmaların bu taşıma modeli üzerinden nakliye işlemlerini gerçekleştirebilmesini sağlıyor. Ancak burada önemli olan kelime “parsiyel”! Bu kelime üzerinde biraz durmak gerekiyor ve bu taşıma modelinin açılımından bahsetmek gerekiyor. Parsiyel eşya taşımacılığı, bir diğer ismi ile “parça eşya/yük taşımacılığı” şeklinde geçiyor. Parsiyel eşya taşımacılığı ise bir aracın tamamen/komple şekilde değil de bir bölümünü kaplayacak olan eşya ve yüklerin taşımacılığı olarak açıklanabilir.
Yurtdışı parsiyel eşya taşıma ise bu kısmi ve başka müşterilerin eşyaları ile yapılan taşıma şeklinin yurtdışı güzergâhı üzerinden yapılması şeklinde oluyor. Araç üzerinden açıklayacak olursak tek bir tane araç içerisinde birden çok müşterinin yük ve eşyalarının taşınması ve gerekli noktalara dağıtılması şeklindedir. Belli bir adres/nokta üzerinden alınmış ve yüklenmiş olan yük/eşyaların, kullanılacak olan aracın sevkiyat-teslimat programına uygun şekilde güzergâhında olan bölgelere dağıtılması şeklinde yapılan bir teslimat modelinden bahsediyoruz. Fiyat açısından ise daha ekonomik olan fiyatlar sunularak bu taşıma gerçekleştirilir. Çünkü birden çok müşterinin eşyası birleştirilerek tek seferde taşınmaktadır ve bu da maliyeti düşürmektedir.
Parsiyel Eşya Taşımacılığı Ne Anlama Geliyor?

Parsiyel eşya taşımacılığı ne anlama geliyor? Öncelikle şunu söylemek gerekir ki; parsiyel eşya, diğer adıyla parça eşya olarak açıklanabilir. Parça eşya ya da parsiyel eşya taşıma olarak adlandırılan bu taşıma modelinde tek bir araç içerisinde birden çok müşterinin yükleri taşınır ve belli bir teslimat sıralaması takip edilerek bu nakliye işlemleri gerçekleştirilir. Bu taşıma modelinin yurtiçinde değil de yurtdışı güzergahında gerçekleştirilmesi ise yurtdışı parsiyel eşya taşımacılığı şeklinde ifade ediliyor.
Parsiyel Eşya Taşıma Modelinde Eşyalar Birbirine Karışıyor mu?

Parsiyel eşya taşıma modelinde eşyalar birbirine karışıyor mu? Bu taşıma modeli üzerinden yük taşınmasını talep edenler tarafından en çok cevap aranan ve merak edilen konulardan bir tanesi de budur. Parça eşya, yani diğer adıyla parsiyel eşya taşıma alanında hizmet almak isteyenler, birden çok müşterinin eşyasının bir arada taşınacak olmasından dolayı bu konuda bir karışıklık olup olmayacağına dair endişe duyuyorlar. Ancak eşya taşıma üzerine kullanılan araçlar içerisinde bu farklı müşterilerin eşyalarının karışmaması için bölmeler yer alır. Bu bölmeler sayesinde de her eşya/yük birbirinden ayrı tutulmuş olur ve taşıma işleminde herhangi bir karışıklık olmasının da önüne geçilmiş olur.
Yurtdışı Parsiyel Eşya Taşımacılık Nasıl Yapılır?

Yurtdışı parsiyel eşya taşımacılık nasıl yapılır? Parsiyel eşya taşımacılığı, genel olarak baktığımızda denizyolu üzerinden yapılan ihracat ve ithalatlarda kullanılan özel tasarlanmış bir dağıtım sistemidir. Ancak söz konusu yurtdışı parsiyel eşya taşımacılığı olduğunda bazen bu güzergâh denizyolu üzerinden limanlardan yürütülürken bazen ise havayolu üzerinden uçaklarla yürütülüyor.
Parsiyel eşya taşımacılığı terimi, İngilizce dilinde ise tam olarak LCL (Less Container Load) şeklinde geçiyor ve Türkçe karşılığı ise “parsiyel konteyner yükü” şeklinde yapılıyor. Bu sistem üzerinden taşımacılık akışı ve hizmeti ise servis sağlayıcılar ile konsalidatör göndericiler tarafından karşılıklı olarak organize ediliyor. Parsiyel eşya taşıma ya da parsiyel konteyner yükü şeklinde İngilizce dilinde karşılık bulan bu taşıma modeline göre yüklerin bir tane konteyner içine doldurulamadığı bir durumdan bahsediliyor. Konteyner içerisinde boş bir yerin kalması halinde ise başka firmaların da bu noktada parsiyel taşıma talepleri söz konusu olursa bu boş kalan yerlere üçüncü firmalara ait olan yükler yerleştiriliyor. Bu sayee tek bir tane yük taşıma aracı kullanılarak birden çok yük sahibinin yükleri taşınmış ve toplam maliyet ise parsel hesabına uygun şekilde firmalar arasında hesaplanıp paylaştırılmış oluyor.